Basiscursus Flora – IVN Gemert-Bakel

Het FLORON organiseert in samenwerking met het IVN Gemert-Bakel een Basiscursus Flora. 

Met deze basiscursus leer je plantenfamilies en soorten kennen, maar ook determineren met behulp van determinatiesleutels. De theorie van deze cursus volg je online bij FLORON en het IVN Gemert-Bakel ondersteunt dit met praktijklessen. 

Er zijn 14 online lessen en 5 praktijklessen. De online lessen worden gegeven vanaf 22 maart tot 5 Juli. Opgeven vóór 11 maart. De datums voor de praktijklessen worden nog bepaald. Deze onlinecursus van FLORON kun je in eigen tempo en op een eigen gekozen tijdstip volgen. Er horen ook huiswerkopdrachten bij. De opdrachten kun je in eigen tempo maken. Deze huiswerkopdrachten zijn per les en qua tijd verschillend van enkele minuten per les tot soms enkele uren. Een en ander afhankelijk van je voorkennis. Op het einde van de cursus moet je de opdrachten ingeleverd hebben om een certificaat te krijgen. 

Als je deze FLORON-cursus via het IVN Gemert-Bakel volgt betaal je alleen maar een vergoeding aan het IVN voor de praktijklessen. 

Om deze cursus te volgen heb je wel een flora en een loep nodig die 10 x vergroot. Een loep kan je kopen in verschillende prijzen. Maar koop dan wel een 10 x vergrotende triplet inslagloep. Je kunt kiezen uit twee soorten flora’s: de flora van Heukels of de Veldgids Nederlandse Flora 13e editie (de Eggelte). Wil je een flora kopen dan zouden wij willen aanraden om voor de Eggelte flora te kiezen, dit boek geeft zeker voor beginners duidelijkere voorbeelden van plantenonderdelen en kenmerken door middel van tekeningen. De boeken zijn bij de plaatselijke boekhandel te bestellen. IVN-leden die meedoen kunnen een flora van Heukels lenen. 

Heb je interesse of wil je meer informatie over de prijs e.d. stuur dan een e-mail naar ivnbakel@hotmail.com. Of telefoneer met Peter van den Boogaard: 06 27 27 37 85. Er kunnen 20 personen meedoen via Het IVN. Je kunt je ook rechtstreeks opgeven bij FLORON maar dan betaal je aanzienlijk meer. Voor nog meer informatie over deze cursus kijk op  https://www.floron.nl/cursussen. Opgeven via de mail uiterlijk op 11 maart.

‘FLORON’ staat voor Stichting FLORistisch Onderzoek Nederland. Het is de landelijke organisatie om met vrijwilligers de planten in ons land in kaart te brengen èn op de kaart te zetten. FLORON stimuleert en coördineert het verzamelen van verspreidingsgegevens van de wilde flora in Nederland door de vrijwilligers.