Lezing bij IVN Gemert-Bakel door Ernest de Groot over uitvoering beleid water, natuur en klimaat in Gemert-Bakel

Ernest de Groot geeft donderdag 16 februari 2023 van 19.30 tot 21.30 uur een uitgebreide presentatie over de uitvoering van het beleid voor water, natuur en klimaat in relatie tot  de verdroging en droogte in Gemert-Bakel. Deze lezing wordt gehouden in het IVN gebouw te Bakel. Iedereen die van wandelen, fietsen en/of van water, natuur en landschap houdt, is van harte welkom.

Oost-Brabant  herbergt vele landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, geëigend grondgebruik, landschappelijke inrichting en -stoffering. 

Ernest de Groot: “Het landschap bepaalt in hoge mate ons beleid inzake water, natuur en klimaat. Dit geldt ook voor Gemert-Bakel op de flanken van de breukenrijke Peelhorst.”

 

Wie is Ernest de Groot en wat doet hij zoal;

Ernest de Groot is nu zo’n 30 jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap en cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur (tevens loco-dijkgraaf) van waterschap Aa en Maas namens Water Natuurlijk en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap. Verder is hij actief als IVN natuurgids en landschapsbeschermer en landschapsbeheerder in de regio 

Uden-Veghel. 

In 2014 en 2015 was hij de bijna groenste politicus van Nederland.

Wanneer: donderdag 16 februari. 

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur. 

Waar: IVN gebouw Gemert-Bakel, Geneneind 2a te Bakel

Gebouw open vanaf 19.00 uur.

Aanmelden en of meer informatie: ivnbakel@hotmail.com