Lezing IVN Gemert-Bakel 17 november – Vlinders in onze omgeving

Op donderdag 17 november is er bij IVN Gemert-Bakel een lezing over vlinders door Jan Kersten en Riek van den Bosch.

Jaren lang al hebben Jan en Riek een warme belangstellig voor vlinders. 

Lang beperkte zich dat tot vlinders die overdag gezien werden. Vooral de meest opvallende soorten dagvlinders en enkel dagactieve nachtvlinders. Microvlinders kwamen nauwelijks in beeld.

Hierin kwam in 2016 verandering na een demonstratie met een lamp en een laken dat ’s nachts bij ons aan huis werd opgesteld.

Een onbekende wereld ging open.

Sindsdien hebben zij jaarlijks vele nachten, op meerdere plaatsen in de omgeving, doorgebracht met het inventariseren van vlinders en ook wel andere dieren, die zich op ons aangeschafte laken vertoonden. 

Ook op andere manieren hebben zij ‘s nachts vlinders gelokt o.a. door een val, met smeer en een speciaal gebouwd hok.

Inmiddels hebben ze ruim 850 verschillende soorten vlinders in hun omgeving geteld en de meesten op foto vastgelegd, dit voor determinatie en als bewijs voor controle door specialisten.

Tijdens een presentatie met behulp van PowerPoint willen zij u deelgenoot maken van hun dagelijkse en nachtelijke ervaringen met vlinders.

Na een inleidend deel over indeling en technieken met betrekking tot het lokken van vlinders worden bijzonderheden van een aantal dag- nacht- en microvlinders besproken en in beeld gebracht

Het IVN Bakel biedt u de gelegenheid hierbij aanwezig te zijn.

Wanneer: op donderdag 17 november.

Aanvang: 19.30 uur

Waar: IVN gebouw, Geneneind 2a te Bakel

Heeft u nog vragen: ivnbakel@hotmail.com