Zoeken naar paddenstoelen met IVN Gemert-Bakel

IVN Gemert Bakel  zoekt en vindt  paddenstoelen op zondag 23 oktober

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit is duidelijk te merken aan de kortere dagen, het is aanmerkelijk kouder en natter dan een tijdje geleden. De bladeren beginnen te verkleuren en vallen al van de bomen. En de paddenstoelen komen voor de dag. Gisteren nog niet te zien en vandaag ineens overal rood met witte stippen. Een wonderlijk verschijnsel. 

Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Een paar regendagen in de herfst kunnen ervoor zorgen dat de grond vochtig genoeg is geworden voor het verschijnen van paddenstoelen. Sommige paddenstoelen hebben een fraai gekleurde hoed op een korte of lange steel, andere zijn klein en sierlijk met opvallende kleuren.

De ene soort groeit in dichte bundels op oud hout, de andere in groepjes tussen de afgevallen bladeren en naalden of zomaar uit het mos. Je kunt ze ook in het gras tegenkomen of in kieren tussen de bestrating. Ze komen in allerlei vormen voor bijvoorbeeld als een hertengewei of als een parasol of als biefstuk.

Hoe kan dit gebeuren in zulk kort termijn. Wil u hierop antwoord?

Ga dan op zondag 23 oktober met  IVN Gemert Bakel mee met een paddenstoelenwandeling op de Stippelberg. Geschikt voor jong en oud.

Vertrek om 09.30 uur.

Parkeerplaats De Rips, Stippelberg tegenover het witte boswachtershuis, De Rips.

Meer informatie; stuur uiterlijk zaterdag een email naar ivnbakel@hotmail.com