Kruidentuin Gemert-Bakel

In onze gemeente is van oudsher veel met kruiden gedaan. Voordat de moderne geneeskunde opkwam, behandelden mensen veel kwalen met allerlei geneeskrachtige kruiden. Een aantal medicijnen stamt ook daadwerkelijk af van kruiden of planten. Daarnaast worden kruiden veel gebruikt om voedsel smakelijker te maken. Door klimaatveranderingen is het aantal soorten kruiden afgenomen met een nadelige invloed op de insecten. Dit proces is onderdeel van de algemene verarming van de natuur in onze omgeving door klimaatveranderingen.

Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland

Er bestaat een stichting in onze gemeente die veel moeite doet om ervoor te zorgen dat de diversiteit aan kruiden weer toeneemt. Een van de initiatieven van deze stichting is het Kruidenbakkenproject. Je kunt een kruidenbak huren van de stichting. De stichting zorgt voor het vullen van de kruidenbak met zes of vier verschillende kruiden. De bakken zijn heel herkenbaar en decoratief uitgevoerd in rood-wit of zwart-wit. De bakken kunnen hangen of staan. De stichting zorgt voor de vulling. De kosten zijn 35 euro voor de eerste bak en 30 euro voor de volgende bakken. De opbrengst van de bakken komt ten goede aan de andere activiteiten van de stichting.

Meer informatie
Op https://www.kruidendorp.nl kunt u meer informatie vinden over de activiteiten van de stichting zoals de verschillende kruidentuinen in onze gemeente en de vlindersafari.