De Stem Van Bakel organiseert klimaatbijeenkomst

Wat kan ik doen aan de bescherming van ons klimaat? Hoe kan ik bijdragen aan een duurzamere wereld? Dit zijn een aantal van de onderwerpen die tijdens de klimaatbijeenkomst op 14 juli worden besproken. De bijeenkomst is een initiatief van De Stem Van Bakel (DSVB). Tijdens de avond zullen klimaatburgemeester Bert Visser en energiedeskundige Henk van den Berg diverse onderwerpen betreffende klimaat en energie aanstippen. 

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in het Parochiehuis in Bakel. Om 20.00 uur wordt de avond geopend door de voorzitter van DSVB. Klimaatburgemeester Bert Visser en energiedeskundige Henk van den Berg zullen beide ongeveer 45 minuten spreken. Tussen beide presentaties is er een pauze van 15 minuten. 

Duurzaamheid begint bij jezelf

Wat kan ik doen aan een duurzamere wereld? Bert Visser zal ingaan op zaken zoals voeding, kleding, hygiene, vakantie, het bankwezen etc. “Veel mensen vinden een duurzamere wereld belangrijk maar weten niet waar ze moeten beginnen. Het hoeven niet altijd grote projecten zoals zonnepanelen te zijn. Begin met kleine stapjes zoals het kopen van groente van het seizoen of niet langer douchen dan vijf minuten. Alle beetjes dragen bij”, geeft Bert Visser aan. 

Hoe duurzaam is jouw huis? 

Na de pauze zal Henk van den Berg meer vertellen over duurzame energie. “In deze tijd wordt duurzame energie steeds belangrijker. De prijzen stijgen fors. Wat je in en rond je huis kunt doen aan verduurzaming komt tijdens de avond aan bod”, vertelt Henk van den Berg.  

Samen duurzaam

Het bestuur van DSVB vindt het belangrijk dat mensen in Bakel bezig zijn met duurzaamheid. “Dat lukt het beste als we daar als gemeenschap in samenwerken. Het is ook van groot belang voor onze gemeenschap omdat de vooruitzichten qua klimaat voor onze kinderen en kleinkinderen niet geweldig zijn”, aldus voorzitter Peter Lucassen.