Bakelse Bakelnaar 2020 – Francien Bergmans

Bron: ED 04-09-2021, Jeanne van Ansem

Francien Bergmans-Vriens gehuldigd tot Bakelse Bakelnaar

BAKEL – Bakel heeft een nieuwe Bakelnaar 2020, met een jaar vertraging dus, vanwege corona, maar Francien Bergmans-Vriens is niet minder blij met haar verkiezing.  Tijdens de Bakelse kermis kreeg zij zaterdag alsnog de titel Bakelnaar 2020 toebedeeld.

Fancien Bergmans-Vriens is iemand die zich heel haar leven als vrijwilliger, zowel voor jong als oud heeft ingezet voor de Bakelse gemeenschap. Bergmans (75)is nog steeds actief. Ze zit in de werkgroep kindervakantiewerk Bakel waar ze afgelopen week haar 50ste jaar jubileum van vierde.

Verder is ze vrijwilliger bij dagbesteding de Roek (dementerende ouderen) en Boakels Triduum (ziekentriduum) en vrijwilliger tijdens de vlooienmarkt. Maar in het verleden heeft ze ook veel vrijwilligerswerk gedaan bij onder ander carnavalsvereniging De Pierewaaiers, overblijfmoeder, verkeersbrigadier en nog diverse andere verenigingen.

Elk jaar stemmen

Inwoners uit Bakel kunnen elk jaar hun stem uitbrengen voor de Bakelse Bakelnaar. Een markante Bakelse persoonlijkheid, iemand die nooit op de voorgrond staat maar zich inzet voor de medemens of Bakelse gemeenschap. Of zomaar iemand, waarvan de inwoners vinden dat hij of zij dat verdient.