KBO Bakel organiseert: vakantie in de zomer

Vijf vakantiedagen in de zomervakantie, wij willen onze leden die niet op vakantiegaan of niet kunnen enkel programma’s bieden waarin zij met ons ook een beetje vakantie gevoel mee krijgen.

Dinsdag 3 augustus houden we een spelmiddag die begint om 13.30 uur in ’t Jeugdhuis te Bakel.

In voorgaande jaren was dit een succes waaraan de deelnemers vol op bezig waren om elkaar de loef af te steken, uiteraard werd er soms ook vals gespeeld.

Donderdag 5 augustus verzamelen we ons bij ONS MOEDER nabij De Wilbertsdries om 13.30 uur.

We vragen onze deelnemers om een kind of kleinkind mee te willen brengen om samen een speur-etalage tocht door de kom van Bakel te houden. We gaan een aantal letters zoeken die uiteindelijk op een slagzin uit komt.

Maandag 9 augustus verzamelen de deelnemers aan de dorpspomp op het kerkplein om 9.30 uur.

Met een in goede staat zijnde fiets of e-bike met volle accu gaan we op zoek naar een hele mooie omgeving van wei, bossen, heide en graan- bieten en maisvelden. Deze tocht is +/- 70 kilometer en bevat meerdere rustpunten waar we onze dorst kunnen lessen, een fruithapje verwerken en pick nicken op een gezellig plek waar we even uit kunnen rusten. Eerste vereiste is: een goed rijwiel, voldoende drank en fruit, niets is te veel. Onderweg wordt voor verrassingen gezorgd.

Woensdag 11 augustus vertrekken we met de fiets om 13.00 uur op het kerkplein nabij de dorpspomp. We gaan het Draaiorgel Museum Helmond bezoeken, Het is een mooi interessant museum. We worden ontvangen met koffie/thee met Limburgse vlaai, krijgen uitleg en mogen diverse orgels bekijken. Ook zullen de orgelklanken hoorbaar zijn.

Vrijdag 13 augustus gaan we genieten van Bakel dat verpakt zit in diverse film opnames. Heemkundekring Bakel/Milheeze zal deze middag gaan verzorgen. Dit speelt zich af in Het Parochiehuis en de middag begint om 13.30 uur. Onder genot van enkele verrassingen wordt dit een mooie afsluiting van vijf dagen vakantie voor KBO leden van Bakel. O, ja we voegen nog een geheimpje toe om geweldig af te sluiten.