Achtdaagse reis naar Odoorn in Drenthe

KBO Bakel organiseert i.s.m. EMA en KBO Milheeze en De Rips een bus – fietsvakantie van 16 t/m 23 juli 2021.Het familiehotel waar we verblijven ligt aan de brink in het centrum van Odoorn geheten Hotel de Oringer Marke. EMA reizen verzorgd deze reis en neemt uw eigen fietsen mee in de aanhanger. Wat kunnen we verwachten, Odoorn een klein plaatsje met ca.1950 inwoners en een gezellige oude dorpskern in de gemeente Borger-Odoorn. Voor de fietsers zijn bij aankomst 26 verschillende routes beschikbaar die in alle richtingen vertrekken vanuit het hotel. We rijden vanaf de opstapplaats naar Odoorn met een korte onderbreking voor de lunch Met een gids gaan we de omgeving verkennen. Met de bus maken we uitstapjes naar o.a. Bourtange een voormalige grensvesting die was aangelegd op een zandrug (“ tange “). Verder bezoeken we het Emssperrwerk net over de grens in Duitsland. We brengen een bezoek aan het klompen -museum in Eelde waar we 2400 paar klompen uit +/- 43 landen kunnen bezichtigen. Assen de hoofdstad van Drenthe gaan we zien en krijgen een indruk van het huis van bewaring in Veenhuizen. De stad Groningen zit in het programma opgenomen. We maken o.l.v. een gids een mooie natuurrit over Geopark de Hondsrug. Onderweg rijden we langs de hunebedden, pingo-ruïnes, grafheuvels en typische Saksiche boerderijen met zijn hoge essen en de grote stille heide. We bezoeken Emmen “de stad die alles heeft”.  In Emden een Duitse havenstad maken we een havenrondvaart. Op weg naar gaan we op bezoek bij Boerin Agnes en haar Advocaat. Zij is een heuse beroemdheid van “Boer zoekt vrouw”. Hattem, het stadje bekend van Anton Pieck, maken we een stop, voor we doorrijden naar ons afsluitend dineradres van een 8-daagse reis in Drenthe.           Wilt u mee, geef je op bij Piet van Ansem Mauritsstraat 2 en betaal vóór 10 juni € 100,00 op KBO Bakel rekeningnr. NL 41 RABO 0104 122 706 als waarborg, dan ben je verzekerd van een plaats in de bus. Wilt u inlichtingen of heeft u vragen hierover, Piet van Ansem, Mauritsstraat 2 0492 – 341849 of Mia van Gerwen Molenakkers 3b 0492 – 342490. Er zijn alle meerdere gegadigden aangemeld. En vol is vol.