Laat je vaccineren!

30 april

Op donderdag 6 mei en op donderdag 22 juli gaat de huisartspraktijk weer mensen vaccineren tegen Covid-19 oftewel corona. Het gaat om de groep mensen uit de geboortejaren 1958-1960. Iedereen uit deze groep heeft een oproep ontvangen. Het vaccineren vindt plaats in de Musis Sacrumhal.

U wordt gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. Daar is veel over te doen geweest in de media en wij kunnen ons goed voorstellen dat u door tegenstrijdige berichten bent gaan twijfelen of u zich wel moet laten inenten. Wij – de huisartsen in Bakel – zijn ervan overtuigd dat inenten beter is dan niet inenten en dat het risico van corona veel groter is dan het risico van de vaccinatie. Dokters in Nederland denken er hetzelfde over. De huisartsen hebben landelijk al laten weten dat ze vinden dat de vaccinaties met AstraZeneca door moeten gaan.

Het gaat in de media vooral over het risico op trombose. Hieronder vindt u daar informatie over. De kans op trombose bij

  • AstraZeneca vaccin 0,0004%
  • Gebruik van de pil als voorbehoedmiddel 0,05 – 0,12%
  • Roken 0,18%
  • Corona infectie 16,5%

U kunt uit bovenstaande getallen afleiden dat de kans op trombose bij de vaccinatie heel erg klein is en dat u een veel groter risico loopt als u de vaccinatie niet neemt.

Uw huisartsen.

Geef een antwoord