Bakelse Boost komt met logowedstrijd

Bakelse Boost is een initiatief vanuit de Bakelse scholen en de verenigingen, om een samenwerking aan te gaan die gericht is op een positief speel- en leerklimaat voor alle Bakelse kinderen. In de werkgroep zitten vrijwilligers uit het Bakelse verenigingsleven en leerkrachten van de basisscholen. De aftrap van de Bakelse Boost was in het voorjaar van 2019 met de voorstelling “Pap, doe normaal!”. Sinds die tijd zijn er diverse acties geweest om de Bakelse jeugd een Boost te geven, zowel op school als op de verenigingen.

Bij de start van het nieuwe schooljaar is de “Groene Duim” geïntroduceerd. Deze Groene Duim is bedoeld als compliment voor de kinderen. Op deze manier proberen we positief gedrag bij kinderen te stimuleren en te belonen. Door dit op school te introduceren en dit vervolgens bij de verenigingen terug te laten komen, creëren we herkenbaarheid bij de kinderen en zijn de trainers/leiders/coaches bewust bezig met het verbeteren van een positief speel- en leerklimaat. We laten zien dat we allemaal dezelfde ‘taal’ spreken.

Bij basketbalclub Yellow Sox gebruiken ze de Groene Duim tijdens de trainingen en wedstrijden van de basisschooljeugd. “Je ziet kinderen stralen” aldus Judith Swinkels. “Ze herkennen de Duim van school en vinden het echt super dat ze die bij het sporten ook kunnen verdienen. We delen individueel duimen uit, maar ook juist in teamverband omdat we samenwerken erg stimuleren.”

De Bakelse Boost is volop in ontwikkeling. We willen graag meer draagvlak onder Bakelse jeugdtrainers. Waar ligt de behoefte en hoe kunnen we daarop insteken.

We willen graag meer bekendheid hieraan gaan geven, door een herkenbaar logo te gaan gebruiken.

Daarom wordt er nu een logo-ontwerpwedstrijd voor BAKELSE BOOST gehouden. Bakelse kinderen van de basisschoolleeftijd krijgen via school een uitnodiging om hieraan mee te doen!

Bent u geïnspireerd geraakt door de Bakelse Boost, volg dan onze Facebookpagina, waar het logo onder andere voor gebruikt zal worden.

In het Gemerts Nieuwsblad en op de Facebookpagina kunt u de ervaringen en ontwikkelingen volgen van de activiteiten van de Bakelse Boost. Zo blijft u op de hoogte, wij staan samen voor onze jeugd!

Geef een antwoord