Nieuw in Bakel: De Verjaardagwinkel

Als een kindje uitgenodigd wordt op een verjaardag en niet kan komen omdat er geen geld is voor een cadeautje of met lege handen staat… dat gevoel wil toch niemand!

Het vieren van een verjaardag is pas echt compleet met leuke cadeautjes. Maar wat als je daar geen geld voor hebt ?

Ontslag ,scheiding, faillissement of andere oorzaken kunnen je leven ineens doen veranderen. De financiële gevolgen zijn soms erg groot. Mensen kunnen plots in een moeilijke situatie verkeren zonder hun eigen toedoen. Het kan ons allemaal overkomen.  Zo zijn er vele oorzaken waardoor mensen ineens moeten puzzelen om rond te komen met geld. Gevoel van eigenwaarde wat kan afnemen, schaamte, stress en soms een depressie.  Mensen met een laag besteedbaar inkomen kunnen zo in een isolement raken. Geen geld om deel te nemen aan de maatschappij. Ook kinderen ondervinden hier de gevolgen van. Kunnen niet altijd mee doen aan activiteiten die geld kosten. En dan te bedenken dat 1 op de 12 kinderen hier mee te maken heeft. Soms is armoede niet direct zichtbaar en willen mensen niet in een afhankelijkheidspositie zitten. De vraag om hulp kan voor sommige mensen een enorme drempel zijn. Wij Dorpsondersteuners denken na hoe we hierin kunnen ondersteunen. Ook al is het soms met kleine initiatieven. Dat heeft ons er toegebracht om een Verjaardagwinkel in Bakel te openen.

De Verjaardag-winkel richt zich speciaal op mensen met een laag besteedbaar inkomen. We willen de kinderen van deze gezinnen faciliteren in verjaardag cadeaus. Wanneer een kind door een klasgenootje wordt uitgenodigd om naar zijn of haar verjaardag te komen kan dat voor de ouder soms een belemmering zijn wanneer er geen geld is om een cadeautje te kopen voor de jarige. Dit zou er toe kunnen lijden dat het kind niet op verjaardag komt of met lege handen staat. Dit kan voor het kind belastend zijn. Niet deel kunnen nemen, het gevoel van uitgesloten zijn. Graag willen we dit ondervangen met een gratis cadeau uit de Verjaardag winkel.

Maar ook ouders , opa’s en oma’s die een cadeau willen geven en het moeten doen met een laag besteedbaar inkomen zijn welkom. Soms lukt het gewoon weg even niet en dan ben je van harte welkom in de verjaardagwinkel.

Daarnaast zijn wij op zoek naar in goede staat verkerend speelgoed wat we door het jaar willen inzamelen (geen knuffels) maar ook donaties zijn natuurlijk welkom.

Zo heeft Pompidom SpeelGOED uit Deurne ons fantastisch geholpen met de opstart waarin al wat speelgoed is geschonken. (zie foto) Hierdoor is een samenwerking ontstaan waar we Pompidom dankbaar voor zijn.

De verjaardagwinkel wordt gerund door Liesbeth Vriens uit Bakel, tel.nr. :  06 23040253.

Door contact op te nemen  met Liesbeth kan er een afspraak worden gemaakt. Samen met Liesbeth zal dan een passend cadeau worden uitgezocht wat dan ook netjes wordt ingepakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dorpsondersteuners;

Marjo v. der  Wallen:  06 89970546

Reinier Koelink: 06 89971093

Geef een reactie