De Vrienden van Bakel Live – Carnavalsshow

Op zaterdag 13 februari zetten de Vrienden van Bakel een online carnavalsshow neer. Normaal gesproken zou carnaval het centrum van Bakel vijf dagen lang op zijn kop zetten, maar dit jaar is het allemaal net even anders. Met dit initiatief brengt de organisatie carnaval toch naar de Bakelse huiskamers.

De organisatie onder de noemer ‘Vrienden van Bakel’ is een samenwerking tussen carnavalsvereniging de Pierewaaiers en de cafés Hein Horst, Jut en Jul, ’t Viltje en ’t Gammele Geval. “Via verschillende kanalen werden ideeën voor een online carnaval geopperd, maar tot een maand voor de carnaval had dat nog niet tot iets concreets geleid” laat de organisatie weten, “totdat de Pierewaaiers en de Bakelse Horeca elkaar spraken. Binnen enkele uren was de organisatie rond. Vanaf dat moment is alles in een sneltreinvaart gegaan.”

Al snel kwam de organisatie tot de conclusie dat er meer ideeën waren dan dat er in een avond zouden passen. “Het idee is begonnen met een carnavalsquiz, maar binnen een half uur vergaderen was er een overvol programma en moesten er keuzes gemaakt worden.” Het uiteindelijke programma zit bomvol en biedt vermaak voor jong en oud.

Vanaf 19:00u zal de livestream open gesteld worden en om 19:30u begint het bomvolle programma. Om 20:00u zal het officiële programma afgetrapt worden met de prijsuitreiking voor de straat- en gevelversiering van de Pierewaaiers. Daarna zullen de verschillende vormen van Bakels vermaak elkaar in een sneltreinvaart opvolgen. Tussendoor zal het vermaak afgewisseld met bingo- en quizrondes. Zorg dat je op tijd inschakelt, want met een prijzenpot van €500,- is er heel wat te winnen!

Om de livestream te kunnen bekijken en mee te doen voor de prijzen zijn er tickets beschikbaar, die meteen ook dienst doen als bingokaart. Deze tickets kunt u t/m woensdag 11 februari verkrijgen op de website www.vriendenvanbakel.nl.