Zevendorpentocht, stempelen voor vlaai

De gezamenlijke wielerclubs van Gemert-Bakel mogen zeer tevreden zijn over de 3e editie van de Zevendorpen fietstocht. Veertig kilometer over landwegen, door bossen en alle kernen van Gemert-Bakel. In elke plaats kon gestart worden en ook gepauzeerd worden. Vorig jaar 700 deelnemers en met de corona maatregelen en een minder weersvooruitzicht was men zeer gespannen wat de opkomst zou worden. Maar al snel bleek dat de ingeslagen versnaperingen en de stukken vlaai niet op kon tegen de grote inschrijvingen. Ruim 1000 deelnemers die de harde wind en een fikse bui trotseerden om hun stempelkaart vol te krijgen. Want met een volle stempelkaart had men recht op een vlaaipunt en die gingen er na afloop goed in. Het was een komen en gaan van fietsers en er waren zelfs twee personen die de tocht met de step voltooid hebben. Met deze ruim 1000 deelnemers heeft men met z’n allen de aarde rond gefietst want dat is 42.000 km. Onderweg werden versnaperingen uitgedeeld wat voor de dorstige en hongerige deelnemer goed uitkwam. Bijzonder was het dat de 6 jarig Yenthe Sprengers uit Bakel de tocht van ruim 40 km heeft voltooid. Een voorbeeld voor de jeugd. Dat een goede samenwerking voor een prachtig resultaat kan zorgen bewezen de wielerclubs uit Gemert-Bakel.