‘Wij hebben veel in onze mars’

In heel Nederland vonden donderdag acties plaats om aandacht te vragen voor betere arbeidsomstandigheden in het onderwijs. Leerkrachten en leerlingen van openbare basisschool de Kleine Kapitein in Bakel liepen samen met ouders een vrolijke protestmars door het dorp.

“We zijn allemaal trots op ons vak en hebben veel in onze mars”, vertelt Lieke Akkermans, directeur van de Kleine Kapitein. “Daarom willen we op een positieve manier onze stem laten horen.” Het onderwijsteam van de openbare basisschool in Bakel heeft er bewust voor gekozen om donderdag niet met een staking deel te nemen aan de landelijke acties in het basisonderwijs, vervolgt ze: “Iedere school heeft zijn eigen manier om te protesteren. Wij hebben gewoon les gegeven. Daarbij hebben we de nadruk gelegd op kwaliteit. Welke kwaliteiten moet een juf of meester bezitten? En welke kwaliteiten herkennen de leerlingen in zichzelf of in anderen?”
Aan het eind van de lesdag verzamelden alle leerkrachten, leerlingen en veel ouders zich met spandoeken, muziekinstrumenten en potten en pannen op het schoolplein. Onder het motto ‘Wij hebben veel in onze mars’ liepen ze een ludieke protestronde door Bakel. Wieger Verbaarschot, leerling in groep 6 van de Kleine Kapitein, vindt het een goede actie. “Het is leuk dat we les krijgen en toch iets doen voor de leraren”, zegt hij, terwijl hij driftig met een pollepel op een deksel slaat. “Want die zijn er te weinig. En dat is niet fijn, omdat we anders niet naar school kunnen.”

Bron: www.gemertsnieuwsblad.nl