Goud, zilver en brons voor de Bakelse badmintonners

Twee jaar geleden debuteerde Badmintonclub (BC) Bakel bij het jaarlijkse Eksterhoeve toernooi in het Brabantse Hilvarenbeek, dat ieder jaar bekend staat om zijn sportieve avond met een swingende afsluiting. Met één team uit Bakel, boekte de vereniging in 2016 meteen succes, want team Bakel greep meteen naar het goud. In 2017 stuurde BC Bakel eveneens één team naar Hilvarenbeek. Na hard werken en veel spannende wedstrijden, wist het team van Bakel voor het tweede jaar op rij de eindzege binnen te halen in.

Dit jaar ontving BC Bakel maar liefst zestien aanmeldingen, daarom had de vereniging de luxe om niet één, maar vier teams naar het Eksterhoeve Toernooi te sturen. Een nieuw record met veel prachtige kansen.

Zoals in de voorgaande jaren, was de organisatie goed voorbereid op het toernooi, dat inmiddels voor de 21ste keer gehouden werd. In totaal mocht men 28 teams gaan verwelkomen, waarvan 24 gevorderde teams. De vier teams uit Bakel waren als volgt ingedeeld:

  • Team 1: Jan Keijzers, Martien van Heugten, Rutger-Jan van Kolvoort, Angelique Tielemans en Marie-Jose van Neerven
  • Team 2: Theo Verstegen, Tim van Tiel, Roel Schaap en Karin Verstegen
  • Team 3: Remco Rops, Erik van Dommelen, Riccardo Geerts en Kirsten van Heugten
  • Team 4: Jorg Kerkhof, Evy Huvenaars en Daisy Martens

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld de eerste ronde, werden de teams op speelsterkte bij elkaar ingedeeld voor de tweede ronde. In totaal waren er vier plekken te vergeven voor de eindfinale. Na een korte pauze, kwam de bekendmaking dat er maar liefst drie teams uit Bakel de eindfinale hadden gehaald: Team 2, 3 en 4. Pandasia maakte de eindfinale compleet.

Tijdens de eindfinale, gingen de teams zenuwslopende partijen tegen elkaar spelen, waardoor de einduitslag zo goed als onvoorspelbaar werd. Nadat de laatste wedstrijden waren gespeeld, was het wachten op de einduitslag. Uiteindelijk kwam de organisatie met de bevestiging dat het podium helemaal voor BC Bakel was: Bakel 4 had brons, het zilver ging naar Bakel 3, en het goud was voor Bakel 2. Hiermee zegeviert de vereniging voor het derde jaar op rij in Hilvarenbeek, inclusief een tweede en derde plaats.

Finaleplaats Team

Punten

Gewonnen

Verloren

Games

1e Bakel (team 2)

4

117

107

3 – 1

2e Bakel (team 3)

4

117

113

2 – 2

3e Bakel (team 4)

2

107

118

2 – 3

4e Pandasia

2

112

115

1 – 2