Afsluiting Sint Wilbertsplein Bakel voor gemotoriseerd verkeer

Bericht Gemeente Gemert-Bakel, 09-06-2020.

Samen met De Stem van Bakel en de inwoners van Bakel zijn we tot een voorlopig ontwerp voor het Sint Wilbertsplein gekomen, als onderdeel van Centrumplan Bakel. In het voorlopig ontwerp is voorzien in de afsluiting van het Sint Wilbertsplein voor gemotoriseerd verkeer om het doorgaand verkeer over het plein tussen de Bernhardstraat en de Dorpsstraat te voorkomen. Vooruitlopend op deze afsluiting zijn verkeerstellingen uitgevoerd. Op 2 juni is door het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel een verkeersbesluit genomen voor het afsluiten van het Sint Wilbertsplein voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting treedt met ingang van 16 juni met tijdelijke maatregelen, vooruitlopend op de definitieve herinrichting van het Sint Wilbertsplein, in werking. Na een gewenningsperiode vinden nieuwe verkeerstellingen plaats om het effect van de afsluiting op het verkeer te bepalen. 

De afsluiting van het Sint Wilbertsplein voor gemotoriseerd verkeer gaat niet ten koste van de bereikbaarheid van de aanliggende voorzieningen. Het Sint Wilbertsplein blijft via Kerksedriessen en Wilhelminastraat goed verbonden met de Gemertseweg en de Dorpsstraat. Ook de bevoorrading van supermarkt Polski Smak en Kruidvat vindt nu al plaats via Kerkedriessen – Bernhardstraat.

https://www.gemert-bakel.nl/news/afsluiting-sint-wilbertsplein-bakel-voor-gemotoriseerd-verkeer

Veel gestelde vragen – antwoorden afsluiting Sint Wilbertsplein Bakel.pdf