Zet een een kaart voor je raam vandaag

Wij merken dat al heel erg veel mensen voor elkaar zorgen. Altijd al en zeker ook nu! Het is belangrijk dat we in deze tijd letten op onze omgeving. Vooral ouderen maar ook degene die ziek zijn hebben nu onze steun nodig. Ze kunnen soms niet op internet en ze hebben nu ook minder contact met mensen. Dan is dit een eenvoudige manier om te weten of ze ‘ok’ zijn.

Het is de bedoeling dat de mensen die een kaart hebben die ’s morgens achter het raam zetten. Een groene  kaart wil zeggen dat alles ‘ok’ is. Een rode kaart betekent dat er iets aan de hand is. Schrijf op de rode kaart het telefoonnummer van degene die er woont zodat er telefonisch contact kan worden opgenomen. 

Elke avond moet de kaart van het raam weg worden genomen om vervolgens de volgende ochtend weer geplaatst te worden. Zo zijn er twee controle momenten per dag en blijft de groene kaart niet staan mocht onverhoopt de situatie verslechteren. 

Je kunt de kaart afhalen bij Marjo van der Wallen, Duinroosstraat 26 of bij Wilma van Grinsven, De Hilt 5. Daar liggen ze in een envelop bij de voordeur. Maar een vel groen en rood papier doen natuurlijk net zo goed dienst.     

Kaart rood/groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *