Laatste week stemmen voor Bakelse Bakelnaar

Krijgt Bakel na Toon Verberkt, Johan Habraken, Pieter Reijnders, Nard Thijs, Embert Berkers, Peter Lucassen en Ad Janssen eindelijke een vrouwelijke Bakelse Bakelnaar? Inwoners kunnen nog tot 30 november hun stem uitbrengen op diegene die volgens hen de titel het meest verdient.
Ad Janssen noemde zijn uitverkiezing tot Bakelse Bakelnaar afgelopen jaar een grote eer: “Ik heb altijd gezegd: ‘ik zal het toch niet worden?’. Maar nu ben ik het. Deze pakken ze me niet meer af.” Janssen was de zevende Bakelse Bakelnaar in zes edities die deze prestigieuze titel werd toebedeeld. Antoon Verberkt (2013), Pieter Reijnders en Johan Habraken (2014), Nard Thijs (2015), Embert Berkers (2016) en Peter Lucassen (2017) gingen hem voor. Dit jaar vindt de zevende editie plaats van deze dorpsverkiezing. Iedereen mag nomineren en iedereen kan meedingen naar de titel. Alle inwoners van Bakel mogen hun stem uitbrengen op de Bakelnaar die niet uit het dorp weg te denken is, iemand die altijd voor anderen klaar staat of diegene die een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid. Deze week is de laatste week dat er gestemd kan worden. Tot 30 november liggen de stemformulieren bij Elektro Verberkt, Jumbo Bakel, Cafetaria de Smuller, de Wilbertsdries, het Parochiehuis, Hubo, Frans Sigmans en Jut en Jul. Stemmen kan ook door te sms-en naar 06-22661605 of te mailen naar info@ondernemersbakel.nl.
De verkiezing van de Bakelse Bakelnaar is oorspronkelijk een initiatief van Ondernemersvereniging Bakel. Tegenwoordig wordt de verkiezing georganiseerd door een comité van oud-Bakelse Bakelnaren. Oud-winnaar Johan Habraken: “Het is een hele mooie prijs. Het zou mooi zijn als we ook eens een vrouw aan het rijtje mogen toevoegen.”