Op school in Noord-Ierland

Op maandag 30 september zijn er 4 leerlingen en 4 leerkrachten van KC de Bakelaar uit Bakel vertrokken naar Lurgan in Noord-Ierland voor een uitwisseling in het kader van het Erasmus project.
Het Erasmus project, Let’s Clap (Celebrate, Learn, Accept en Play) is een 2-jarig project met de volgende landen: Nederland, Slowakije, Noord-Ierland-Spanje en Finland. Plaatselijke en landelijke gebruiken staan centraal gedurende deze projectronde. De aftrap van het project was begin dit jaar met Carnaval in Nederland. 
En nu waren wij uitgenodigd om het basisonderwijs in Lurgan te bekijken. De kinderen zijn samen met een kind uit een ander land ondergebracht in een gastgezin en hebben deze week kennisgemaakt met de Ierse cultuur en het schoolleven. Ze hebben vele lessen gevolgd, zijn op excursie geweest naar o.a het Titanic museum en hebben zo een heel goed beeld gekregen van het leven in Ierland.
 
De leerkrachten hebben veel in school rondgekeken en hebben samen met de andere leerkrachten veel onderwijservaringen uitgewisseld. 
 
In november gaan er leerlingen en leerkrachten naar Rovanimmi in Finland om daar het onderwijs te bekijken.