Lezing “Dieren in de Berken en Astense Aa” bij IVN Gemert Bakel op 12 september

Een verzoek, van Brabants Landschap, was voor Jan kersten en Riek van den Bosch de aanleiding om in het natuurgebied Astense Aa, gelegen op de grens van Asten en Deurne, het voorkomen van dieren te onderzoeken. Hiervan was weinig bekend zo werd aangegeven. Voor goed natuurbeheer is uitgebreide kennis van de aanwezige flora en fauna, echter een eerste vereiste.

Het erf en woning van genoemde personen, gelegen op Berken 2 in Ommel, wordt aan drie zijden omsloten door het gebied Astense Aa, waardoor het zinvol leek de hier gedane waarnemingen eveneens op te nemen.

Aandacht is besteed aan pissebedden, duizendpoten, miljoenpoten, springstaarten, spinachtigen, insecten, dag- nacht- en microvlinders, vogels, slakken, amfibieën en zoogdieren.

De meer dan 1500 waarnemingen zijn vastgelegd in 5 deelverslagen.

Door Peter Bax en Frans Martens zijn in het gebied Astense Aa, vanaf 1998, broedvogels geïnventariseerd. De resultaten hiervan zijn, aangevuld met enkele winterwaarnemingen, vastgelegd in deel 3 “Vogels 1998-2017″.

Tijdens een lezing voor IVN Bakel wordt, met behulp van PowerPoint, door Jan Kersten van deze inventarisaties een samenvatting gepresenteerd.

Aandacht wordt besteed aan de indeling, kenmerken en ander wetenswaardigheden van veel verschillende dieren, maar ook aan de wijze van waarnemingen verzamelen.

Deze boeiende lezing mag iedereen die belangstelling heeft gratis komen bijwonen.

Wanneer: donderdag 12 september

Aanvang:19.30 uur.

Waar: IVN gebouw, Geneneind 2A te Bakel.

Informatie: 0492363891

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *