Zomeravondborrelconcert Harmonie Musis Sacrum Bakel

Als afsluiting van het jaar en begin van de zomervakantie heeft de harmonie Musis Sacrum een zomeravondborrelconcert gegeven in Bakel, in het dorp op het plein bij de kerk.

En wat een mooie avond is het geworden.  Zon, vrolijkheid, veel mensen, drankje……… gezelligheid.

En dat was ook de bedoeling van dit concert.  Een ontspannen samenzijn onder het genot van een drankje. De Gouden Leeuw zorgde voor de drankjes en Musis Sacrum voor de muziek en dans.

De slagwerkgroep, onder leiding van Peter Bergmans, begon met zomerse ritmes en bracht de sfeer van deze avond er goed in.

Na dit optreden was het de beurt aan voorzitter Peter Goossens om de eerste jubilarissen van deze avond te huldigen. Karen van den Broek en Wilma Vereijken, allebei hoornist in het korps, werden gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum. Het speldje werd deze keer niet opgespeld door onze voorzitter maar dat mocht mevrouw van Veen, echtgenote van de burgemeester, doen.

Daarna werden de dames door  collega-hoornist Judith in het zonnetje gezet in een leuk en hilarisch stukje waarbij haar beide collega’s niet gespaard werden. Na deze onderbreking mocht Karen nog even blijven staan. Als verrassing kwamen haar leerlingen uit Nistelrode een muzikale hulde brengen. Dat werd heel erg op prijs gesteld door Karen die in diverse plaatsen in Brabant en Limburg muziekles geeft.

Na deze huldigingen mocht het harmonieorkest onder leiding van Sef Pijpers van zich laten horen. Van de Beatles tot de Poppys, allemaal zomerse klanken kwamen voorbij die zelfs het publiek ertoe bracht om mee te zingen met een zelfgemaakte tekst waarin duidelijk werd gemaakt dat de harmonie 145 jaar jong  is en altijd klaar om nog veel van deze avonden te organiseren.

De Twirl dames hadden onder leiding van Krystle Hollander een vrolijke dans voor het publiek ingestudeerd en uitgevoerd. Dit werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Toen was het tijd om Marianne Coopmans- van Dijk en Petri Maas-Habraken te huldigen met hun 40-jarig jubileum.  Beide dames zijn leden van het eerste uur, begonnen als majorette bij de oprichting van het majorettencorps in 1979.

En ook al zijn ze beide al jaren rustend lid, toch is het fijn om ook deze leden te huldigen omdat ze een warm hart toedragen aan een vereniging die daar natuurlijk altijd blij mee is.

Als afsluiting bracht de harmonie nog een tweetal nummers ten gehore. Daarna was het tijd om samen te borrelen, buurten, lachen en gewoon samen zijn. En daar gaat het toch uiteindelijk om bij een zomeravondborrelconcert.

Afsluitend nodigt Musis Sacrum iedereen uit om naar Bakel te komen op 9 en 10 November a.s. voor het 145-jarig jubileumweekend met theatervoorstellingen op zaterdag en een circusvoorstelling op zondag. Nadere informatie over hoe, wat en waar volgen t.z.t.

(foto: Thijs Poels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *