Handen ineen voor de Bakelse jeugd

De Bakelse basisscholen De Kleine Kapitein en De Bakelaar zijn samen met een aantal (sport)verenigingen een nieuw initiatief gestart om het welbevinden onder de Bakelse jeugd te bevorderen.

Beide scholen werken op hun eigen manier aan de sociale ontwikkeling van kinderen, het welbevinden en het respectvol omgaan met elkaar. Zo werkt De Kleine Kapitein met het programma ‘Vreedzame school’ en De Bakelaar heeft een passend programma ontwikkeld onder de naam ‘B-Good’.

Vorig jaar zijn de scholen samen met een aantal (sport)verenigingen, waaronder Acritas, Yellow Sox, judoclub Kano en Jong Nederland, om de tafel gaan zitten om te kijken of zij hierin iets voor elkaar kunnen betekenen. Zij ervaren allemaal in de omgang met kinderen bepaald gedrag en streven naar een positiever klimaat. Want in een nog positiever klimaat bij de scholen en (sport)verenigingen kunnen de kinderen zich beter ontwikkelen, haken ze minder snel af, komen er minder incidenten voor, en vinden leraren, trainers en coaches het leuker om actief te blijven of te worden.

Binnen de werkgroep is het plan ontstaan om het respectvol omgaan met elkaar een impuls te geven door het organiseren van de theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’ van stichting Positief Coachen. Deze zal plaatsvinden op woensdagavond 10 april in het Parochiehuis in Bakel. Deze voorstelling is voor iedereen die zich met hart en ziel inzet voor de Bakelse jeugd. Later volgt hierover meer informatie.

2 gedachten over “Handen ineen voor de Bakelse jeugd”

  1. Liesbeth Vriens schreef:

    Een heel bijzonder mooi idee.

    1. Admin schreef:

      Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Reacties zijn gesloten.