Consultatiebureau Bakel verdwijnt

BAKEL – De consultatiebureaus in de Wilbertsdries in Bakel, De Dompelaar in Elsendorp en D’n Eik in De Rips verdwijnen. Jonge ouders met een afspraak voor hun kind, moeten vanaf 1 maart naar Gemert. Ad de Koning Bron: ED

 

De Wilbertsdries in Bakel houdt wel een wekelijks inloopspreekuur, waarvoor geen afspraak gemaakt hoeft te worden. Nu nog kunnen ouders met kinderen in Bakel op afspraak terecht voor bijvoorbeeld periodieke controles.

Volgens Margreet de Leeuw, directeur kraam- en jeugdzorg van De Zorgboog, is de keuze gemaakt door de gemeente Gemert-Bakel, niet door de zorginstelling die de consultatiebureaus in de regio aanstuurt. ,,De gemeente stond voor de keus: stoppen we ons geld in huurprijzen of in de zorg. Ze heeft voor het laatste gekozen”, aldus De Leeuw, die benadrukt daar begrip voor te hebben. ,,Want de zorg komt niet in gevaar.”

Dat beaamt ook Henriëtte Schreven, afdelingshoofd jeugdgezondheidszorg van De Zorgboog. ,,We zijn eerlijk gezegd blij dat Gemert-Bakel voor deze optie gekozen heeft, want dit betekent dat onze eerder in gang gezette zorgprogramma’s, waar we ook speciaal mensen voor hebben opgeleid, gewoon in stand blijven.”

 

Leefbaarheid

Schreven snapt wel dat het besluit, dat in maart van kracht wordt, ’gevoelig kan liggen als het om leefbaarheid gaat’. ,,Maar we vinden het een verantwoorde en goede keus. We horen nu al regelmatig dat de ouders in de kleinere dorpen net niet kunnen op het moment dat het maandelijkse consultatiebureau is, bijvoorbeeld omdat ze moeten werken. Op zo’n moment konden ze altijd al elders terecht.”

Bovendien, voegt ze daar aan toe: ,,Als zich bijzondere omstandigheden voordoen, bijvoorbeeld als een moeder een borstonsteking heeft, valt er heus wel te regelen dat er iemand aan huis langskomt. Er kan heel veel.”

2 gedachten over “Consultatiebureau Bakel verdwijnt”

 1. AnneMarie Cremers schreef:

  Enorm jammer dit besluit: we werken met elkaar om de leefbaarheid in de dorpen te behouden en dan gaat er een basisvoorziening weg!
  Denk ook aan de kwetsbare medemens; zij met een kleine beurs, een beperking of vervoersprobleem waardoor het moeilijk is in Gemert te komen.
  Ook het ontmoeten van mensen in dezelfde levensfase,uit je eigen nabije omgeving, gaat hiermee verloren. Nee, dit past mijn inziens niet in de visie van zorgen voor en omkijken naar elkaar.

  AnneMarie Cremers

 2. Peter Lucassen schreef:

  Beste Annemarie

  Vul onze enquete in. Hoe meer mensen dat doen, hoe sterker we staan richting gemeente.

  groetjes

  Peter Lucassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *