Uitkomsten van de enquête ‘Wat wil Bakel?’

In dit bericht leest u de uitkomsten van de enquête ‘Wat wil Bakel?’.

Informatiebijeenkomst

Op 28 november 2018 vond er in De Zwaan in Bakel een informatiebijeenkomst plaats over het programma “Een levendig centrum in Bakel”. Architect Harvey Otten presenteerde daar de uitgangspunten voor het stedenbouwkundig plan. Vervolgens hebben De Stem van Bakel en de gemeente de enquête ‘Wat wil Bakel?’ uitgezet om in beeld te krijgen of de gepresenteerde uitgangspunten voldoen aan de verwachtingen van inwoners en betrokkenen in Bakel. We hebben 436 ingevulde enquêtes retour ontvangen. De uitkomsten laten zien dat de gepresenteerde uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen voldoen aan de verwachtingen. Hiermee kunnen De Stem van Bakel, betrokken partijen en gemeente nu samen aan de slag!

Uitkomsten

In de uitkomsten van de enquête valt o.a. terug te lezen dat 83% van de deelnemers vindt dat het gedeelte van het St. Wilbertsplein tegenover De Zwaan hét levendig dorpsplein zou moeten zijn. 71% ondersteunt het idee om het gedeelte van het St. Wilbertsplein voor de voormalige C1000 in te richten als speel/ontmoetingsplek. Daarnaast bevestigt 62% van de deelnemers dat het terugbrengen van de verenigingen naar het centrum een voorwaarde is voor de levendigheid. Voor wat betreft Fuse/Olleke Bolleke zou 42% graag zien dat Fuse onderzoekt of het mogelijk is om een overkoepelend cultuurcentrum op te zetten in het gehele pand. Een punt dat door Bakel negatief wordt beoordeeld (64%) is het vervangen van de rotonde door een kruispunt.

Via onderstaande links kunt u de uitkomsten bekijken.

20190115 Visualisatie uitkomsten enquete herontwikkeling centrum Bakel

20190115 Uitkomsten enquete herontwikkeling centrum Bakel

Vervolgstappen

De uitkomsten van de enquête blijven gedurende de looptijd van het programma leidend. De zes projectgroepen in Bakel hebben de uitkomsten ontvangen als kader voor hun projecten en de stedenbouwkundige verwerkt deze in het stedenbouwkundig plan. De uitkomsten zijn ook aangeboden aan de gemeenteraad, om mee te nemen in de besluitvorming over het centrumplan op 31 januari.

7 gedachten over “Uitkomsten van de enquête ‘Wat wil Bakel?’”

 1. lud linders schreef:

  verplaatsen weekmarkt naar de v d poelstraat wie heeft dit bedacht ? kramen en verkoopwagens tegen de winkels aan zodat die niet bereikt kunnen worden door hun eigen klanten daar zullen ze blij mee zijn , waarom geen overleg met de marktkooplui zodat er een passende oplossing gevonden kan worden !!

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Alle opmerkingen worden meegenomen.

 2. Christ Peeters schreef:

  71% ondersteunt het idee om het gedeelte van het St. Wilbertsplein voor de voormalige C1000 in te richten als speel/ontmoetingsplek, gaan die personen die hiervoor gekozen hebben daar met hun kinderen en/of kleinkinderen naar toe. Die moeten al uit andere “wijken” komen, in de directe omgeving zijn niet veel kinderen. Een speelterrein daar om het levendig te maken is een utopie. Dit gaat het niet worden, besteed dat geld ergens anders aan.

 3. Christ Peeters schreef:

  Het dorp c.q. plein wil men levendig maken. Dit kan onder andere doordat er zich ondernemingen vestigen die publiek trekken. Winkels, praktijken enz. Maar zie die maar eens te krijgen. Wat me dan heel erg bevreemd is dat er volgens een mededeling in het Gemerts Nieuwsblad van 4 januari jl. staat dat er een omgevingsvergunning is verleend voor het uitoefenen van een aan huis gebonden bedrijf op Soersel 16 (27049-2018) en dat de activiteit afwijkt van het bestemmingsplan. Ik heb geen idee wat voor werkzaamheden het zijn, maar een woonwijk is een woonwijk. Zelfs het bestemmingsplan hiervoor aanpassen. Nog meer ondernemers buiten de dorpskern ? Sta dit niet toe en laat zo’n onderneming zich dan in het dorp vestigen om meer leven te krijgen.
  Ik vind dit een heel rare beslissing.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Alle opmerkingen worden meegenomen.

 4. Kees Dirks schreef:

  Vind het ook een slecht idee om van het Wilbertsplein een speelplein te maken, daar is de Groenlong voor. Of liggen er al ergens plannen in een la om die vol te bouwen, wat tegen het oorspronkelijke bestemmingsplan is.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Alle opmerkingen worden meegenomen.

Reacties zijn gesloten.