Wat wil Bakel?

Wat wil Bakel?

Op 28 november vond er in De Zwaan in Bakel weer een informatiebijeenkomst plaats over het programma “Een levendig centrum in Bakel”. De zes projectgroepen staan aan de vooravond om de projecten weer een slag verder te brengen. Essentieel is dat we de projecten in samenhang blijven zien om het programma tot een goed einde te brengen: een levendig centrum in Bakel waar inwoners kunnen wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. Daarvoor is het belangrijk dat we prioriteit geven aan een stedenbouwkundig plan, waarin alle aspecten zoals groen, stedenbouw, beeldkwaliteit, water, verkeer samen komen.

De presentatie van 28 november is hier in te zien:

Presentatie_stedebouwkundige_uitgangspunten

Hoe zie jij een levendig centrum van Bakel in de toekomst? Laat het ons nu weten!
Door het invullen van de enquête ‘Wat wil Bakel?’ krijgen De Stem van Bakel en de gemeente Gemert-Bakel een goed beeld van hoe de inwoners van Bakel een levendig centrum van Bakel in de toekomst zien. Op basis van deze gegevens wordt bekeken of de op 28 november 2018 gepresenteerde uitgangspunten voor het stedenbouwkundig plan, voldoen aan de verwachtingen. Het helpt ons om op de juiste manier naar de toekomst te kijken. Want dat er stappen gezet moeten worden is duidelijk. De tijd van plannen maken is bijna voorbij. Het is nu tijd voor het realiseren van die
plannen.

De enquête kunt u invullen tot en met 6 december 2018. Als je jouw e-mailadres invult, dan informeren wij jou over de uitkomsten van deze enquête.

Papieren exemplaren van de enquête liggen vanaf donderdag (29-11)  op de volgende locaties: Wilbertsdries, Parochiehuis en Jumbo. Ingevulde enquêtes kunnen worden ingeleverd op Dorpsstraat 16A.

14 gedachten over “Wat wil Bakel?”

 1. mar schreef:

  vind de enquete maar betrekkelijk want er word op geen enkele wijze de mogelijkheid gegeven om een toelichting erbij te zetten. Je kunt kiezen uit 3 antwoorden en thats it.
  heel jammer.

  En mss een idee om eens te bekijken of het oude c1000 pand ( weet dat dit lastig is) gebruikt kan gaan worden in 10/12 kleine units met een lage huur voor kleine ondenemers. Hier word heel veel over gesproken onder de bevolking. maar dan wel een redelijke huur .

  ook de rotonde helmondse straat gemertseweg het middenstuk verlagen dat hij overzichtelijker word, de rotonde functioneert prima.

  dan nog het oude gebouw van olleke bolleke waarom niet verhuren aan bv een kleine leuke kringloopwinkel brengt ook veel levendigheid in dorp. waarom weer een horeca of zo erin. dit gebouw moet een meer functionele uitbouw krijgen naast de fuse. wat overdag voor levendigheid zorgt.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. We waarderen het dat u de moeite heeft genomen om de aanvullingen op de enquête kenbaar te maken via de site.
   Naast de resultaten die volgen uit de enquête, nemen wij ook alle opmerkingen via andere kanalen mee. We hopen dat hieruit een duidelijk beeld komt van hetgeen Bakel wil.

 2. An schreef:

  Probeer een Action in het oude C1000 gebouw te krijgen, dan is er weer genoeg levendigheid op het plein. Want bij die winkel is altijd volk aan het lopen.
  En dan hoeven er geen onzinnige wegen verlegd, vermaakt te worden.
  Kruidvat red het toch ook in Bakel waarom de Action dan niet.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie.
   Naast de resultaten die volgen uit de enquête, nemen wij ook alle opmerkingen via andere kanalen mee. We hopen dat hieruit een duidelijk beeld komt van hetgeen Bakel wil.

 3. De rotonde weghalen en vervangen door een kruising met voorrang voor de Helmondseweg – Dorpstraat komt de verkeersveiligheid niet ten goede.

  Omdat er in Bakel geen rondweg is, zal toch rekening moeten worden gehouden met een veilige doorstroming van het verkeer, vooral voor de hier gevestigde bedrijven.
  Belemmeringen maken het dikwijls onveiliger.

  Stem een en ander af vooraf met de mensen in de praktijk.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Wij zullen uw opmerkingen meenemen in de analyse van hetgeen Bakel wil (resultaten enquête en alle opmerkingen via andere kanalen).

 4. Ine Somers schreef:

  Beste mensen,

  Om de rotonde te verwijderen en daar een kruising van te maken is geen goed idee.
  Nu met de rotonde staan er in de spits al files.
  Als er een kruising komt zonder stoplichten wordt het een grote chaos,want het verkeer op deze wegen (zeker in de spits)is zo druk dat degene die geen voorrang hebben lang moeten wachten willen ze hun weg kunnen vervolgen.
  Ik verwacht daardoor veel ongelukken.Je kunt er nu al met de fiets of te voet bijna niet oversteken.
  Toen de Burg.Diepstratenlaan en de Bergstraat geen voorrang hadden op de Helmondsestraat,stond je soms wel 10 minuten te wachten voordat je je er tussen kon voegen,en dan nog vaak doordat een galante autobestuurder je er tussen liet.
  Om de rotonde overzichtelijker te maken zou men die kunnen verlagen wat aanplanting betreft,zodat je ook een mooier beeld krijgt richting centrum.
  Maximale snelheid van 30 km gaat niets veranderen,want daar houden de verkeersgebruikers zich toch niet aan,want er wordt nu ook vaak al veel te hard gereden.

  Een goed overzichtelijk zebrapad op de Helmondsestraat is ook geen overbodige luxe.
  Veel kinderen moeten naar school en naar de sportvelden.Nu op dit moment is het levensgevaarlijk om over te steken weet ik uit eigen ervaring want de meeste auto’s rijden gewoon door.
  Hopelijk komt het tot een goed plan en krijgen wij weer een mooi en levend centrum.
  Ik wens iedereen veel succes.

  1. Admin schreef:

   Beste,
   Bedankt voor uw reactie. We waarderen het dat u de moeite heeft genomen om de aanvullingen op de enquête kenbaar te maken via de site.
   Naast de resultaten die volgen uit de enquête, nemen wij ook alle opmerkingen via andere kanalen mee. We hopen dat hieruit een duidelijk beeld komt van hetgeen Bakel wil. Wij hopen ook dat dit tot een mooi plan komt waar zoveel mogelijk bewoners achter staan.

 5. Hans van Gerwen schreef:

  Belangrijk is om een trottoir van centrum naar de Jumbo te realiseren, dit aan beide zijdes.
  Ook handhaving van het fietsen aan de juiste zijde, niet in tegenover gestelde richting fietsen.
  Verenigingen huisvesten in de MFA heeft als consequenties voor de horeca van Bakel.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Wij zullen deze punten meenemen in de analyse van de resultaten.
   Het trottoir van centrum naar de Jumbo is een punt dat, buiten het centrumplan Bakel, ook al op de agenda staat.

 6. Wim Vermeulen schreef:

  Ik ben het eens met Nelly vd Heuvel en Ine Somers : het weghalen van de rotonde zal de verkeersveiligheid niet ten goede komen.

  In de jaren 70 is het kruispunt Gemertseweg/Dorpsstraat aangelegd. De doorgaande weg Milheeze-Helmond werd de voorrangsweg. Elke maand, soms zelfs elke week, kon men een aanrijding noteren. Al dan niet met veel schade. Het kruispunt is daarna nog een paar keer aangepast. Er kwamen vluchtheuvels, de weg Deurne-Gemert werd voorrangsweg, niets hielp. Totdat de huidige rotonde werd aangelegd. De ongelukken waren voorbij, de doorstroming kwam goed opgang.

  Zoals ik dit plan zie is er alleen gekeken naar de dorpskern zonder de overige verkeersstromen in kaart te brengen. Ik ben bang dat het afremmen van het verkeer in de kern voor meer drukte op de wegen Kerksedriessen, Molenakkers en Korte straat zal zorgen. De versmalling in de Schoolstraat brengt nu al ellende met zich mee in de Korte straat. Het kan niet de bedoeling zijn om straks langs beide scholen veel meer verkeer en daarmee samenhangend veel meer onveilige situaties te krijgen. Om de kern van Bakel auto-luw te maken lijkt het mij verstandiger om eerst naar een goede omleiding van het doorgaande verkeer rondom Bakel te kijken. En dan pas de kern aanpakken.

  Bakel is een kruispunt van doorgaande wegen, houd daar in de plannen rekening mee.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Naast de resultaten die volgen uit de enquête, nemen wij ook alle opmerkingen via andere kanalen mee. We hopen dat hieruit een duidelijk beeld komt van hetgeen Bakel wil.

 7. Harrie Jonkers schreef:

  Een nieuwe MFA is ongewenst, we hebben er namelijk al een. Ik heb de indruk dat het Parochiehuis nu al moeite heeft om de broek op te houden, een tweede erbij zou wel eens het faillissement van het eerste kunnen betekenen. Voor de grote(re) evenementen hebben we ook al genoeg ruimte, bijvoorbeeld zaal De Zwaan, sporhal De Beek, de hal van Musis Sacrum, de sporthal van Yellow Sox.

  Rotonde moet blijven. De 2 kruisende verkeersstromen zijn zo groot, dat hier ongetwijfeld meer aanrijdingen zullen gaan plaats vinden. Tijdens de bijeenkomst werd gezegd door iemand dat hij maar weg moest, want er werd toch maar tegenaan gereden. Mijn mening is dat ze beter daar tegen kunnen rijden, dan tegen andere verkeersdeelnemers. Eigenlijk zijn die beschadigingen van de rotonde het beste bewijs dat hij niet weg mag. Ook als dit 30 km-zone wordt zal hij nog nodig zijn, want je kunt er niet op rekenen dat iedereen zich daar aan houdt.

  Er zijn klachten over teveel vrachtverkeer wat er niet zou horen. Met de huidige stand van techniek moet het mogelijk zijn trajectcontroles te doen. Eén camera vóór Bakel en een na Milheeze, beiden verbonden via internet, en je weet precies wie zich niet aan de voorschriften heeft gehouden.

  1. Admin schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Naast de resultaten die volgen uit de enquête, nemen wij ook alle opmerkingen via andere kanalen mee. We hopen dat hieruit een duidelijk beeld komt van hetgeen Bakel wil.

Reacties zijn gesloten.