Slag van Bakel

Op zaterdag 24 november vond de tweede editie van de ‘Slag van Bakel’ plaats, georganiseerd door de slagwerkgroep van Musis Sacrum. De Musis Sacrum Hal was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een prachtige concertzaal. De bezoekers hebben kunnen genieten van een grote diversiteit aan slagwerkmuziek: Van serieuze concertnummers tot popmuziek en van nummers met veel gestemd slagwerk tot  bodypercussie en nummers voor alleen het ongestemde slagwerk.                  Allereerst betrad B.O.T.S. het podium. De opleidingsgroep van Musis Sacrum liet, onder leiding van John Klaus,  horen dat er veel talent is onder de Bakelse jeugd. Hun mooie optreden werd afgesloten met het bodypercussie-nummer ‘Rock Trap’, wat ze samen met de slagwerkgroep van Musis Sacrum geweldig ten gehore brachten. Daarna was het de beurt aan de gastheer van de avond, de slagwerkgroep van Musis Sacrum. Onder de bezielende leiding van Peter Bergmans brachten zij een leuk en zeer divers programma, met onder andere het prachtige concertnummer ‘Pictures’, de bekende hit ‘Shape of you’ van Ed Sheeran en het bombastische Bombastix. Na een korte pauze werd het stokje overgenomen door slagwerkgroep Wilhelmina uit Hoogeloon. Ook zij staan onder leiding van John Klaus en ze brachten een wervelend  programma met o.a. een prachtige vertolking van  ‘Englishman in New York’ van Sting en het nummer  ‘Baila Me’ van the Gipsy Kings. Als laatste mocht slagwerkgroep EMM uit Boekel het podium betreden. Onder leiding van instructeur Paul Schepers brachten zij een leuk programma, waarin het ongestemde slagwerk centraal stond.                                                                                                            Na alle muzikale hoogstandjes werd deze fantastische avond afgesloten met een gezellig samenzijn, waarin alles nog eens werd doorgesproken onder het genot van een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *