Drugs en jongeren

Op woensdagavond 21 november hebben we in de Bavos kantine een informatieavond gehouden over het gebruik van alcohol en drugs door jongeren.                                                                                                  Na de opening van jongerenwerker Jonathan van Hout van de LEVgroep was het woord aan Bernard van ’t Klooster van Novadic-Kentron. Hij begon zijn presentatie met een vraag over middelengebruik door de aanwezige bezoekers. En dat maakte meteen duidelijk dat iedereen wel eens gebruikt want daaronder vallen niet alleen een jointje of harddrugs maar ook het glaasje wijn bij het eten en de tabaksmiddelen.                                                                                                                                                                                      Hij voorzag ons van tips die kunnen helpen om in alle openheid het gesprek met jongeren aan te gaan over hun middelengebruik. Maak het niet persoonlijk op de jongere zelf (val hem/haar niet aan), houdt het wat algemeen maar spreek wel je bezorgdheid uit. Informeer naar de hoeveelheid die gebruikt wordt, wat het de gebruiker oplevert (waarom iemand gebruikt) en of de middelen wel getest zijn. Laat ze vooral weten dat het erg onhandig is om verschillende middelen te combineren.   Wees nieuwsgierig en betrokken bij de jongeren zonder te oordelen.                                                                             Wilma Verberk van het CJG voorzag ons na de presentatie van Bernard nog van cijfers van de GGD. Daarna was er ruimte om vragen te stellen aan de betrokken instanties. Ook aanwezig tijdens deze avond waren de zelfhulpgroep CA uit Elsendorp, het zelfhulpnetwerk voor ouders van verslaafde jongeren en dokter van der Beld van de huisartsenpraktijk Bakel. Als laatste nam Ad Rijnen, wijkagent Bakel-Milheeze en de Rips, nog kort het woord om te vertellen wat hij tegen komt tijdens zijn werkzaamheden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Hebt u vragen over deze avond of zorgen over middelengebruik door iemand in uw omgeving neem dan contact op met Jonathan van Hout, 06-81531595 of jonathan.vanhout@levgroep.nl. Bernard van ’t Klooster van Novadic-Kentron via nummer 06-10698647. Het CJG via nummer 0492-378500 of cjggemert-bakel.nl. Huisartsen via telefoonnummer 0492-342185 of dorpsondersteuner Wilma van Grinsven, 06-37450560, dorpsondersteuner-bakel.wilma@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *