Feestweekend bij Het Parochiehuis

Het weekend van 23 en 24 september staat bij Stichting Het Parochiehuis in Bakel in het teken van het twintigjarige bestaan. Om dat te vieren is een speciaal programma opgesteld met voorstellingen waar jong en oud plezier aan kunnen beleven. De stichting hoopt op en grote opkomst.

Op woensdag 30 augustus is de kaartverkoop voor dat feestweekend gestart. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij Het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel, via 0621468480 of via het.parochiehuis@hetnet.nl.

.

Cabaretpoel

Cabaretpoel is een reizende cabaretfestival zonder competitie-element. In totaal presenteren zich op zaterdag 23 september vier aanstormende talenten. Het optreden begint om 20.15 uur en de entree bedraagt € 10,00, inclusief consumptie.

De Aa-lander muzikanten

De Aa-lander muzikanten geven een koffie/lunch-concert. Koffie, thee, ranja en broodjes zijn hierbij gratis. Dit concert, op zondag 24 september, begint om 11.00 uur en de entree bedraagt € 1,50.

Jacques Vriens met Grootmoeder wat heeft u grote oren….

In het boek ‘Grootmoeder wat heeft u grote oren….’ schreef Jacques Vriens sprookjes op zoals hij ze aan zijn eigen kinderen vertelde. Daarbij handhaaft hij alle klassieke elementen, maar zorgt hij ook voor een lichtvoetige eigentijdse ondertoon, zonder dat daarbij de echte sprookjessfeer verloren gaat. Van twee van deze sprookjes maakte Jacques een kleur- en klankrijke theatervoorstelling: De twaalf broers en De kikkerkoning. In De Twaalf broers (van Grimm) wil de koning nou eindelijk wel eens een dochter. Als het dertiende kind inderdaad een meisje is, vindt de koning dat zij hem moet opvolgen. Maar dan moet hij wel eerst zijn twaalf zonen zien kwijt te raken… Dat levert een erg grappig maar ook spannend verhaal op. In De Kikkerkoning verliest de verwende prinsen Rosalinde haar gouden bal. Alleen een kikker kan haar helpen. Maar is het wel een kikker?
In deze bijzonder voorstelling speelt Jacques alle rollen en de prachtige belichting en spannende geluidseffecten helpen hem daarbij. Ernst Jansz (bekend van o.a. ‘Doe Maar’) schreef speciaal voor deze voorstelling de muziek. De voorstelling is op zondag 24 september en begint om 15.30 uur. Kaartjes kosten € 1,50 euro, dit is tevens een consumptiebon die na de voorstelling gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *