Burgemeester bezoekt Bakel

Bij wijze van introductie in de gemeente heeft burgemeester Michiel van Veen een rondgang gemaakt door alle kerkdorpen. Als laatste was Bakel aan de beurt. Afgelopen donderdag leidde De Stem Van Bakel de burgemeester langs plekken die voor het dorp belangrijk zijn.

“Welkom in Bakel”, opende Joris van Loon, voorzitter van De Stem Van Bakel, het bezoek van burgemeester Michiel van Veen aan het dorp. “We hebben een route uitgezet langs alle highlights en aandachtspunten van Bakel. Onderweg zullen we waar nodig uitleg geven. Op z’n Bakels, informeel dus.”

In de afgelopen periode heeft burgemeester Van Veen op uitnodiging van de dorpsraden alle kerkdorpen van Gemert-Bakel bezocht. Op donderdag 22 juni was, als laatste in de rij, Bakel aan de beurt. Het bestuur van De Stem Van Bakel ving de burgmeester op bij Het Parochiehuis, waar de Goede Moordenaar klaarstond voor een rondgang door het dorp. De eerste halte was De Groene Long, die door de werkgroep ‘Speeltoestellen’ is aangewezen als toekomstige centrale speelplek in Bakel. Vervolgens hield de Goede Moordenaar halt op het kerkplein. De Stem Van Bakel wees hierbij op het belang van een levendig centrum, één van de speerpunten uit de dorpsvisie. Na een bezoek aan voedselmachine-fabrikant GEA, de grootste werkgever van Gemert-Bakel, werd de route via industrieterrein de Bolle Akker en woonwijk Neerakker voortgezet naar het Muizenhol. Bij het asperge- en melkveebedrijf van Monique en Hans van Lierop werd stilgestaan bij de impact die de geplande lange omleiding van de N279 voor Bakel heeft. Daarna werd via de sportvelden aan het Geneneind en de Zandse Berg het Zorgboogterrein bezocht. Hier werd het gezelschap verrast door vrijwilligers van Bospark Bakel. Die verbeelden, verkleed als kabouter, vlinder, conducteur en kruidenvrouwtje, de openbaar toegankelijke projecten die op het terrein zijn gerealiseerd. De rondgang van de burgemeester werd afgesloten met een bezoek aan Golfbaan Stippelberg.

“Het was natuurlijk niet de eerste keer dat ik in Bakel was”, bedankte Michiel van Veen De Stem Van Bakel voor de organisatie. “Toch was het een boeiende en nuttige middag. Als burgemeester is het belangrijk om onder de mensen te komen, om te weten wat er speelt. Aarzel daarom niet me uit te nodigen voor elke gelegenheid die van belang is. Ik zal altijd proberen ruimte te vinden in mijn agenda. Bakel staat zeker op mijn kaart.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *