Jong geleerd is oud gedaan. Nooit te oud om te leren! (1)

Het moment dat ik moest stoppen met hockeyen vanwege een versleten knie, viel toevallig samen met het feit, dat Musis Sacrum van fanfare was overgestapt naar harmonie.

Er werden mensen gezocht die klarinet wilden (leren) spelen. Omdat ik vanwege pianospel, al de kunst van het noten lezen machtig was, besloot ik de stap te wagen en meldde me aan. De vereniging verschafte het instrument (in mijn geval dus een klarinet) en zo kon het feest beginnen! Samen met mij hadden nog enkele enthousiaste dames (ook al een beetje op leeftijd) dezelfde beslissing genomen, en zo begonnen we met veel plezier aan onze muzikale “carrière”! Een wereld ging voor me open: wat is muziek maken alleen (thuis oefenen) en samen, een ontzettend leuke en waardevolle bezigheid. Het houdt je alert en jong van geest en het geeft zeer veel voldoening!

De repetitieavonden, onder leiding van onze zeer getalenteerde en charismatische dirigent Johan, zijn iedere week een feest. Hij weet met zijn enthousiasme op een positieve manier bij iedereen het beste van het spel naar boven te halen, en ons naar een hoger niveau te brengen.

Vanwege de diversiteit aan de te spelen stukken, blijft het repertoire voor iedere muzikant boeiend en interessant. Daarom voelen de leden, van jong en oud, zich thuis bij Musis Sacrum. Ik zelf heb er warme vriendschappen aan overgehouden!!
Waarom ik dit allemaal schrijf?

  • Omdat het feit dat ik me heb aangemeld als lid bij Musis Sacrum, behoort tot een van mijn beste beslissingen in mijn leven
  • Omdat ik spijt heb dat ik deze beslissing niet jaren eerder genomen heb en dat, mocht u twijfelen of dit wellicht iets voor u zou zijn: aarzel niet, zet de stap en meld u aan.
  • De drempel is lager dan u denkt dus………..wie weet tot ziens bij de leukste vereniging (in ieder geval de meest muzikale!) van Bakel!!

Groeten van Christian Peijs

Bij Musis Sacrum ben je welkom.

Wil je je nader oriënteren, bezoek dan eens onze repetitieavond op donderdag tussen 20.00 – 22.15 uur in de Musis Sacrum Hal aan de Beekakker. Wel graag vooraf contact met ons opnemen!

Of kom luisteren naar een van onze concerten. Kijk eens op www.musissacrumbakel.nl
Als je meer info wil; onze contactpersoon is Rianne van den Boom, telefoon 0492 343614, of via e-mail info@musissacrumbakel.nl

Promotie door leden_1 (Christian)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *